Hála és köszönet

Nehéz szavakba önteni azt a hálát és örömöt, amit az elmúlt napok forgataga után érzünk. A Pannonia Reformata csapata (múzeum és kávézó munkatársai, valamint lelkes segítőink, összesen 37 fő) nevében szeretnék köszönetet mondani a rendkívüli érdeklődésért, a sok kedves szóért, elismerésért, mosolyért, örömteli ölelésért, önfeledt rácsodálkozásért, szeretetért, élményért, amit az elmúlt három nap alatt az Úristen kegyelméből együtt tapasztalhattunk meg. Ezért érdemes ebben a szolgálatban megállni! Jutalmunk, hogy tehetjük!

A múzeum nyitása óta (2018) minden tárlatvezetésünk során elmondjuk, hogy a múzeum nem a miénk, hanem mindannyiunké, a mi közös, keresztyén gyökereink forrása. Nos, az eddig elmondott szavak, most váltak igazán valósággá. Az Ótemplom falai között több ezer református testvérünkkel és érdeklődővel élhettük át az összetartozás, a közös értékrend, a „Hajlék az örökkévalóságban”, a hazaérkezés örömét, az „Áldás, békesség!” valódi jelentését.  Öröm volt látni, hogy családbarát múzeumunkban minden korosztály megfordult, keresztyén testvérként köszönthettük egymást. A baba-mama szobától kezdve a kiállítótereken át, a hangulatos udvar, a kávézó, az utcai terasz, a múzeumi bolt, az eperfa alatti füves terület minden szeglete benépesült, örömteli találkozások színhelyévé vált.

A Miatyánk kiállítás megnyitója, a gyermek által elmondott ima, az önfeledt családi „Játék az eperfa alatt”, a zene nyelvén megszólaló hitvallások, a magyarságtudatunkat megerősítő előadás, a basszusgitár húrjainak pengése, a templomi koncertek, az udvari színpadon, fiatalok előadásában felcsendülő Istendicsőítések egyszerre voltak mindannyiunk számára felemelőek és megrendítőek, szórakoztatóak és elgondolkodtatóak. Minden percük szívet melengető élmény volt.

Kávézónk és vinotékánk teraszain is pezsgett az élet. A három nap során szintén több ezer vendég fordult meg, beszélgetett egy-egy különleges kávé, limonádé vagy fagylalt mellett. Az esti borkóstolók hangulatát még a péntek esti viharos szél sem tudta elfújni. Jó volt együtt, REND-ben megélni és megünnepelni, hogy Isten szeretete minden időben velünk van és átölel bennünket. Soli Deo Gloria!

Képgaléria

 

Halászné Kapcsándi Szilvia
(P*R múzeumvezető)