Mit jelképez az adventi koszorú?

Az adventi koszorú nem egy egyszerű dísz az asztalon, sokkal több annál - ezt mutatták meg a Pannonia Reformata Múzeum munkatársai a novemberi PRaktika-foglalkozás résztvevőinek. Az érdeklődők nem csupán adventi koszorút készíthettek, de a szimbólumokkal is ismerkedtek.

Tovább »
Közlemény

Közlemény

2022-11-15

Kedves Látogatóink!

Energia- és költségmegtakarítási okokból a Fő u. 8. szám alatti recepciót és az Alkotóműhelyünket átköltöztettük a kávézó fölötti időszaki kiállítótérbe. 

Tovább »
Kántus, a reformátusok ikonikus kórusa

A Kollégiumi Kántus a Debreceni Református Kollégiumban jött létre 1739-ben; így ők Magyarország legrégebb óta folyamatosan működő kórusa. Az Ótemplomban a Musica Pannonica Reformata elnevezésű hangversenysorozat vendégeként adtak feledhetetlen koncertet.

 

Tovább »
Talál - Votin Dóra kiállítása

Votin Dóra képzőművész-filozófus képeiből nyílt tárlat a Pannonia Reformata Múzeumban. A reformáció hónapjának tárlata bőven ad látni- és gondolkodnivalót az érdeklődőknek.

Tovább »
Az agyag terápiás anyag – a fazekasság praktikái

A Pannonia Reformata Múzeum kreatív alkotóműhelyében, a Praktikában, időről időre újabb kézműves technikákat eleveníthetnek fel az érdeklődők. Az októberi vendég Reidmár Linda fazekasmester volt.

Tovább »
Filter nélkül - őszintén az írásról

Mészáros Dorka Filter nélkül című regénye fiatalokról szól, nemcsak fiataloknak. A Pannonia Reformata  Kávézó terasza adott otthont a bemutatónak, mely megtelt az alkalomra, hisz valóban aktuális a téma: mi van a filterek nélküli világban?

Tovább »
Gondold újra, alkoss másképp!

A Kálvin Kiadó gondozásában jelent meg Szabó-Nyulász Melinda animációs rendező, illusztrátor és művészeti oktató Gondold újra, alkoss másképp! című könyve. A kötet bemutatóját a Pannonia Reformata Múzeumban tartották. Szabó-Nyulász Melinda szerzővel és Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumpedagógussal Farkas Judit, a Református Tananyagfejlesztő Csoport vezetője beszélgetett.

Tovább »
Beszélgetés Kemendy Júliával, Az időlátók balladája című kötet írójával

A Pannonia Reformata Kávézó ismét egy érdekes könyv bemutatójának adott otthont: Kemendy Júlia Az időlátók balladája című ifjúsági, fantasy regénye időben messzire repít, azonban a távolság leküzdhető, hisz több pápai helyszín szerepel a kötetben. A fiatal szerzővel a könyvbemutató után beszélgettünk.


Tovább »
Mire gondolt a festő?

Július eleje óta látható a Miatyánk című kiállítás a Pannonia Reformata Múzeumban. S mivel kortárs alkotásokról van szó, jól jön néha a szakértő segítsége. Ezért vállalta Lőrinc Zoltán művészettörténész, hogy tárlatvezetés tart az érdeklődőknek, mintegy az Ars Sacra fesztivál nyitányaként.

 

Tovább »
 Noé bárkája a Pannonia Reformata Múzeumban

Elkészült és benépesült Noé bárkája a Pannonia Reformata Múzeum harmadik táborában. A gyerekek az öt nap során megismerkedtek a bibliai történettel, melynek üzenete a művészetpedagógia eszközeinek segítségével vált személyes élménnyé.

Tovább »