Idén a Pápai Tárlat 12 éves Csipkerózsika-álmából éledt újra, Kerpel Péter, Tóth Kálmán és Kocsis Gyula kezdeményezésének köszönhetően. Ők hárman voltak azok, akik beszélgetni hívták a helyi vagy pápai kötődésű alkotókat, azzal a céllal, hogy a város képzőművészeti élete méltó legyen régi híréhez. Több tervük is van, de az első az volt, hogy ismét legyen Pápai Tárlat. És így lett.

Tovább »
Konzis koncert az Ótemplomban

Holb Enikő Villő, Gaál Eszter Veronika és Musitz Áron adott koncertet az Ótemplomban. A három tehetséges fiatal a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium végzőse.

Tovább »
Zászlós bárány, az ősi szimbólum

A Pannonia Reformata Múzeum nagyszombaton egész napos családi programmal vártuk az érdeklődőket. A rendezvény középpontjában a zászlós bárány állt, ez az ősi szimbolika mélyebb jelentéstartalmakat is hordoz.

Tovább »
Jazz az Ótemplomban

Különleges zenei élményt nyújtott a New York-i Carnegie Hallban is fellépő Varga Gábor jazz-zongorista és a Zeneakadémián hamarosan jazz-zeneszerzőként diplomázó Szabó Máté közös koncertje. Az improvizációkban gazdag hangverseny fellépői és a szervező Pannonia Reformata Múzeum az alkalom bevételét a  Pápa és Térsége Mentésügyéért Alapítványnak ajánlották fel.

Tovább »
Közeledjetek!

Közeledjetek!

2024-02-16

Állandó megújulásban kéz a kézben - Szőke Attila és Etelka református lelkészházaspár tartott előadást az Ótemplomban a Házasság Hete alkalmából. A Szőke házaspár, Attila és Etelka úgy vélik, párkapcsolatunk nagyon fontos az Isten-kapcsolatunk szempontjából is.

Tovább »
Kalandozás Hori birodalmában

Hagyomány már, hogy a februári újranyitást farsangi családi nappal köszönti a Pannonia Reformata Múzeum. A családbarát intézmény nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a gyerekek és szüleik tartalmas, minőségi időt töltsenek el náluk.

Tovább »
Adventi udvar a Pannonia Reformata Múzeumban

"Nagy örömet hirdetek!" - ez az igei mottója a Pannonia Reformata Múzeum idei adventi udvarának. Az első adventi hétvégére elkészült a látványos, ugyanakkor meghitt dekoráció. Ezúttal a régi korok karácsonyának hangulatát idézi a díszítés.

Tovább »
A legkisebbekért, a legvédtelenebbekért

Ismét egészen egyedülálló hangulatú koncertet szervezett Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész. Tavalyelőtt már hagyományteremtő szándékkal felkérte zenésztársait, barátait, hogy legyenek egy jótékonysági hangverseny részesei. A bevételt kezdetektől fogva a koraszülött babák ellátására ajánlják fel.

Tovább »
Hit, remény, öröm, szeretet

Tudják, hogy mi a négy adventi gyertya jelentése? S azt, hogy ki volt az első, aki adventi koszorút készített? S hogy milyen gyönyörű adventi koszorúk készültek az idei utolsó PRaktika foglalkozáson?

Tovább »
Lélekkel, lelkesen

A Con Spirito Quartet pápai zenetanárokból alakult négytagú kamaraegyüttes. Először 2012-ben a Városháza avatón játszottak együtt, Schwetzingen és Pápa 20 éves testvérvárosi jubileumi ünnepi képviselő-testületi ülésén. Azóta több rendezvényen és programon muzsikáltak Pápán és környékén, de Veszprémben is. A zenekar önálló, saját koncerttel még nem mutatkozott be a pápai közönség előtt, ezt most pótolták az Ótemplomban.

Tovább »