Pápán járt „tulipános Kata”

A Pannonia Reformata Múzeum PRaktika sorozatának májusi alkalmán Cz. Budai Kata bútorfestő népi iparművésszel alkothattak közösen az érdeklődők, festett üdvözlőtáblát és könyvjelzőt készítettek. A kézműves workshop igazi feltöltődést jelentett a résztvevőknek.

 

Tovább »
Varnus Xavér is benézett a vizsgájukra

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos rendezvénye az Allegro Napok. Ennek keretében több programot is szerveztek, zenei találkozókat hirdettek a pápai és környékbeli diákoknak. A rendezvénysorozatnak most először a Pannonia Reformata Múzeum udvarán álló Ótemplom adott otthont.

Tovább »
Nyílt nap a múzeumban - ismét nagy sikerrel

Tíz iskolai csoport jelentkezett a Pannonia Reformata Múzeum áldozócsütörtöki nyílt napjára. Ez a nap és a Pünkösd a két legkevésbé ismert és legkevésbé megfogható egyházi ünnep, ezekről tudhattak meg többet a diákok a foglalkozás során. A nyílt napon a látogatás az iskoláknak díjmentes volt

Tovább »
Ember és polgár vagyok – Petőfi emlékkonferencia

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei Petőfi-emlékkonferenciát szervezett az Ótemplomban. Irodalomtörténészek, neves szakemberek tartottak előadást, az érdeklődők megismerkedhettek a jelenkori Petőfi-kutatás néhány részterületével, illetve bepillantást kaphattak a diák Petőfi Sándor és a reformkori Pápa életébe.

Tovább »
Régi korok zenéje

A kolozsvári Flauto Dolce Együttes adott koncertet a Pannonia Reformata Múzeum udvarán álló Ótemplomban. Az ingyenes hangversenyt a Pápai Református Teológiai Akadémia szervezésének köszönhetően élvezhették az érdeklődők.

Tovább »
A kosárfonás mindig népszerű

A Pannonia Reformata Múzeum PRaktika elnevezésű kézműves foglalkozássorozata a hagyományos mesterségek, a természetes anyagok, az igényes kézműves technikák iránt érdeklődők számára jelenthet kiváló alkalmat a kikapcsolódásra, a tanulásra, a közösségi alkotásra. A sorozat februári alkalmának ismét Dávid Tamás kosárfonó mester volt a vendége.

Tovább »
Családi délután a farsang jegyében

A Pannonia Reformata Múzeum a Családbarát Múzeum cím birtokosa, így a prorgramtervezésnél fő szempont, hogy minél több rendezvénnyel hívogassák a gyerekeket és szüleiket. Ilyen volt az idei farsang is, melynek a Hori titkai című kiállítás volt a helyszíne.

Tovább »
Segítség a legapróbbaknak

Egészen egyedülálló hangulatú koncertet szervezett Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész a Pannonia Reformata Múzeummal együttműködve. A jótékonysági hangverseny sikerét mutatja, hogy a bevétel elegendő volt a koraszülötteknek szánt ajándékra.

Tovább »
Építőipari nívódíjat kapott a Pannonia Reformata Múzeum

A Csomay Kálmán Építőipari Nívódíjat Veszprém megye meghatározó és egyedülálló épített alkotásainak díjazására hozták létre. Idén ezt a rangos elismerést a Pannonia Reformata Múzeum felújított épületegyüttese érdemelte ki.

Tovább »
Mit jelképez az adventi koszorú?

Az adventi koszorú nem egy egyszerű dísz az asztalon, sokkal több annál - ezt mutatták meg a Pannonia Reformata Múzeum munkatársai a novemberi PRaktika-foglalkozás résztvevőinek. Az érdeklődők nem csupán adventi koszorút készíthettek, de a szimbólumokkal is ismerkedtek.

Tovább »