Léleksimogató koncert az Ótemplomban

A háború elől menekülő bajbajutottakat igyekszik segíteni Ress Hajnalka egy jótékonysági koncertsorozattal. A béke hangjai a református Ótemplomban csendültek fel vasárnap este.

Tovább »
Ünnepeink eredete és lényege - nyílt nap a múzeumban

Áldozócsütörtök  Urunk mennybemenetelének ünnepe. A Pannonia Reformata Múzeumban ezt a napot a missziós szolgálatnak szántuk, ingyenes tárlatvezetésre invitáltuk az iskolásokat.

Tovább »
Sikeres volt a Múzeumok Majálisa

Két év kihagyás után visszatért a Nemzeti Múzeumba és a Múzeumkertbe május 21-22-én a Múzeumok Majálisa, melyen ezúttal is képviseltette magát a Pannonia Reformata Múzeum.

Tovább »
Érdi Tamás adott koncertet az Ótemplomban

Érdi Tamás zongoraművész, Chopin műveinek avatott tolmácsolója, aki a világ szinte minden jelentős koncerttermében játszott már, szombaton a pápai Ótemplomban adott feledhetetlen koncertet.

Tovább »
Feledhetetlen koncertélmény világhírű művészekkel és vastapssal

Két év kihagyás után ismét a haza klasszikus zene kiválóságai muzsikálnak az Ótemplomban. A Musica Pannonica Reformata hangversenysorozat második évadának első alkalmán Szabadi Vilmos, Karasszon Eszter és Németh-Vékes Erzsébet adott koncertet.

Tovább »
Frontszemélyzeti képzésnek ad helyet múzeumunk

A kulturális intézmények látogatóbarát szolgáltatásának fejlesztését célozza meg az a továbbképzés, melyet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Oktatási és Módszertani Központ kínál. Pápán a négy napos, 30 órás kihelyezett képzésnek a Pannonia Reformata Múzeum ad otthont, melyen a házigazdák mellett az Esterházy-kastély, a Kékfestő Múzeum és a celldömölki Kemenes Vulkán Park szakemberei is részt vesznek.

 

Tovább »
 Jól sikerült a kvízropogtató elmeforradalom

A Pannonia Reformata Múzeum fogadótere adott otthont annak a jó hangulatú, érdekes társasjátéknak, melyet Csukárdi Sándor állított össze. 1848. március 15-e eseményeihez, fontos helyszíneihez kacsolódtak a kérdések.

Tovább »
A kosárfonás PRaktikái

A Pannonia Reformata Múzeum PRaktika elnevezésű kézműves foglalkozássorozatának keretében Dávid Tamás kosárfonó mester tartott egy négy alkalmas kurzust. A résztvevők hasznos tudnivalókkal, szép kosarakkal és érdekes anekdotákkal gazdagodtak.

 

Tovább »
Farsang egyiptomi jelmezekben

A Pannonia Reformata Múzeum tavaly nyerte el a Családbarát múzeum címet, s ez egybeesik az intézmény azon törekvésével, hogy minél több rendezvénnyel hívogassák a gyerekeket és szüleiket. Ilyen volt az idei farsang is, melynek a Hori titkai című kiállítás volt a helyszíne.

Tovább »
A fény felé – Katona György kiállítása a Pannonia Reformata Múzeumban

Katona György festőművész hitét teljes odaadással megélő református. A pápai református gimnázium szeretett és tisztelt művésztanára. Az alkotás, a tanítás mindig összeforrt az életében, a szeretet és a türelem vezérelte és vezérli most is, amikor a betegsége sürgette tárlatmegnyitóján a Pannonia Reformata Múzeumban barátait, tanítványait, tisztelőit köszöntötte.

Tovább »