Nyári táborok - 2023

Közeledik a nyár és benne az idei évi táboraink. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén nyárra 4 tábort szervezünk a gyerekeknek.

Az idei esztendőre meghirdetett táboraink a követekzők:

1. A papírkészítéstől a könyvtervezésig 

Az idei táborban megismerkedünk a papír történetével, a papírkészítés folyamatával, majd mi magunk is készítünk saját kiskönyveket, melyek lapjai különböző papírokból készülnek, borítójuk pedig használt papírok újra felhasználásával, saját készítésű merített papírból születnek majd.

A tábor vezetője Szabó-Nyulász Melinda grafikus, animációs rendező, akit már régi ismerősként köszönthetnek a fiatalok. 

A tábor időpontja: 2023. július 10-14.

2. Hori titkai - avagy kalandozások az ókor Egyiptomban

Immár hagyományos egyiptomi témájú táborunkban megint más megközelítésből ismerjük meg Hori titkait. A tábor során megismerkedünk a régészek munkájával, bepillantást nyerünk egy valódi régészeti feltárásba képes beszámoló keretében, és egy kicsit mi magunk is régészekké válunk. Közben pedig feltárulnak előttünk a háromezeréves koporsó és múmia titkai.

A tábor vezetője Füstös Gáborné múzeumpedagógus.

A tábor időpontja:  2023. július 17-21.

3. Régi mesterségek nyomában

Hagyományos kézműves táborunk során idén a régi pápai mesterségek nyomába eredünk. A változatos kézműves foglalkozások mellett több műhelylátogatást is tervezünk, ahol első kézből, a mai mesteremberek által bővíthetjük tudásunkat. 

A tábor vezetője Benedekné Gosztonyi Hajnalka múzeumi munkatárs, szalma-, gyékény- és csuhéfonó mester.

A tábor időpontja: 2023. július 24-28.

4. Petőfi lábnyomán - ÚJ!

A tábor során a résztvevők  Petőfi pápai diákéletével, diáktársaival, tanáraival isnerkedhetnek meg. Az „Én középszerű ember nem leszek- Petőfi arcai” kiállításban" az írott és tárgyi emlékeket mutatjuk meg, a városi séta során színes történeteken keresztül követhetik nyomon Petőfi pápai időtöltésének helyszíneit. S közben többek között kipróbálhatják a korabeli sajtógépet, maguk is rímfaragókká válhatnak, de írhatnak lúdtollal is.

A tábor vezetője Pap Gabriella könyvtáros.

A tábor időpontja: 2023. július 31-augusztus 4.

A táborokba az általános iskolás korú gyermekeket várjuk 7-től 15 éves korig. Kérjük, hogy legalább az első osztályt már elvégzett gyermekek jelentkezzenek a táborba!

A tábor díja 22 000,- Ft/fő/turnus. A részvételi díj a tábor valamennyi foglalkozásának költségét tartalmazza. Az egyszeri meleg étkezés (ebéd) díja ezen felül fizetendő. Ennek pontos összegéről később tudunk tájékoztatást adni. 

A táborainkba való jelentkezéshez innen tudják a dokumentumokat letölteni. Kitöltés után személyesen vagy emailben juttassák el hozzánk őket.