Díjmentes vasúti utazást biztosító kedvezmény!


Díjmentes vasúti utazást biztosító kedvezmény!

Iskolai és óvodai csoportok figyelmébe! Múzeumunk bekerült a díjmentes vasúti utazást biztosító intézmények körébe. Így kedvező lehetőséggel érkezhetnek hozzánk akár távolabbról is a diákok.

A Nemzeti Örökség Intézete minden évben bővíti azon emlékhelyek körét, amelyek meglátogatása esetén díjmentes vasúti utazást biztosító kedvezmény igényelhető. Az idei esztendőben a múzeumunknak helyet adó pápai református Ótemplom, amely a Pápai Református Kollégiummal együtt a közel 80, sztélével megjelölt történelmi és nemzeti emlékhely egyike, bekerült ebbe a körbe. Ennek következtében a távolabbról érkező óvodai és iskolai csoportok igényelhetik a díjmentes vasúti utazási kedvezményt.

A kedvezmény igénybevételéhez szükséges egy fogadónyilatkozat kitöltése és múzeumunkba való eljuttatása. Aláírás és bélyegzővel való ellátás után visszaküldjük a nyilatkozatot, s ezzel kell a látogatás megkezdése előtt min. 1 héttel a kedvezményt igényelni. Ennek további menetéről a vasútállomások illetékes munkatársai tudnak bővebb információkkal szolgálni (illetve a MÁV honlapján).

Fontos figyelni arra, hogy a látogatás alkalmával a szükséges dokumentumokat le kell pecsételtetni a múzeumban, mert csak akkor válik érvényessé a kedvezmény.

A fogadónyilatkozatot le lehet tölteni honlapunkról itt.

Reméljük, többen élni fognak ezzel a lehetőséggel, és még többen látogatnak el hozzánk!