Ül és vár - adventi hitmélyítő esték az Ótemplomban


Ül és vár - adventi hitmélyítő esték az Ótemplomban

Adventi hitmélyítő esték az Ótemplomban

2019. november 27-28-29-én adventi hitmélyítő esték lesznek az Ótemplomban, alkalmanként 17.30-tól. Igét hirdet Farkas Gergely lelkipásztor. Ezek a praktikus információk. S ott van a plakát, melyen egy várakozó kutya és egy kétségbeesettnek tűnő nő látható. Ül és vár - mindkettő. 

Luthernek volt egy kutyája. A reformátor azt mondta, hogy  bárcsak úgy tudna imádkozni, ahogy a kutya néz a húsra a gazdája kezében. Nézi a húst, csak azon van a tekintete, semmi mást nem remél, semmi nem vonja el a figyelmét. Abban, ahogy ül és vár, benne van a kérés és a kérdés, a vágyakozás, a jelenlét feltétlen kommunikációja. Ülünk és várunk.

A hitmélyítő esték mindhárom alkalmán olyan alakokkal találkozhatunk, akiknek érzései talán ismerősek lehetnek számunkra. Hiszen az életükben megjelenő kétségbeesés, hogy kiszolgáltatottnak érezzük magunkat, az, hogy nem vagyunk jól, általános jelenség, ezért is talán az önismeret divat lett, a szó jó értelmében. Vágyunk arra, hogy tisztában legyünk magunkkal, vannak ismereteink erről, de fontos kérdéseket feltennünk, amelyek Istentől érkeznek hozzánk, aki ismer minket, akit mi is megismerhetünk és rajta keresztül közelebb juthatunk magunkhoz. Akkor ismerhetjük meg igazán önmagunkat, ha látjuk Őt, aki Jézus Krisztusban közöttünk járt. Ülünk és várunk - Őrá.

 A hitmélyítő alkalmakon örülünk azoknak, akik régóta a gyülekezetben vannak, s számukra is szeretnék újat mondani, vagy azt, ami már régóta jelen van az életükben feleleveníteni, megerősíteni. Másrészt pedig szeretettel várjuk a keresőket is, hogy lélekben együtt készüljünk az adventre - mondta Farkas Gergely lelkipásztor. 

                                                                                                                            Horváth Andrea

                                                                                                                         gyűjteményi tudósító

 

https://www.facebook.com/events/2642454439208716/