Múzeumok Éjszakája

Az év legrövidebb éjszakája - hagyományosan - a Múzeumok Éjszakája, melyen minden évben mi is részt veszünk. Idén is sokféle programlehetőség közül választhatnak az érdeklődők. 

Tovább »
Játék az eperfa alatt - Gyermeknapi találkozás a Pannonia Reformatában

Újabb vidám programra várjuk a családokat múzeumunkba 2024. június 8-án, szombaton 14-18 óráig. A gazdag programot az ország első keresztyén utazó játszóháza, a Napraforgók Játszóház biztosítja számunkra.

Tovább »
Musica Pannonica Reformata - Elischer Balázs orgonaművész koncertje

Komolyzenei hangversenysorozatunk 2. koncertjén Elischer Balázs orgonaművész koncertjét hallhatják az érdeklődők. A koncerten Eisenbeck Ágota, a pápai Batók Béla AMI zongora- és magánének tanára is közreműködik.

Tovább »
Ne hagyjátok veszni a templomaitokat! - Emlékhelyek napja

Május 11. az Emlékhelyek Napja. A Nemzeti Örökség Intézete által létrehozott rendezvénysorozathoz múzeumunk minden évben csatlakozik. Az idei évi programok fókuszában a pápai református Ótemplom áll, mint történelmi emlékhely, a találkozások helyszíne, az identitásőrzés kiemelt színtere.

Tovább »
Múzeumi majális

Emlékszik még a régi majálisok hangulatára? Hiányzik a vidámság, a vásári hangulat? Akkor találkozzunk 2024. május 1-jén délután múzeumunk udvarán!

Tovább »
Gyöngyfűzés Cz. Tóth Hajnalka népi iparművésszel

A Praktika-sorozat áprilisi alkalmával Cz. Tóth Hajnalkával, Népművészet Mestere-díjas mesterrel alkothatnak az érdeklődők.

Tovább »
Musica Pannonica Reformata 2024 - Szeged Trombone Ensemble harsonaegyüttes koncertje az Ótemplomban

Az idei Musica Pannonica Reformata koncertsorozatot a népszerű Szeged Trombone Ensemble harsonaegyüttes nyitja meg 2024. április 13-án, szombaton, amely a különleges templomtérben igazi zenei kuriózumnak ígérkezik.

Tovább »
Húsvéti Ünneprehangoló Családi Nap

Szeretettel várjuk a családokat 2024. máricus 30-án, nagyszombaton 10 órától 17 óráig egy játékos, húsvétra hangoló programra.

Benne: Tojásírás Bakó Ildikóval - Praktika kézműves sorozatunk következő alkalma

Tovább »
Jézus él... Mi is élünk? - húsvéti séta a PR udvarán

Jézus él... Mi is élünk? a címe idei évi húsvéti udvarunknak, mely 2024. március 15-én nyílik múzeumunk udvarán.

Tovább »
Elveszett és megtaláltatott

Lovász István alkotásaiból nyílt tárlat a Pannonia Reformata Múzeum időszaki kiállítótermeiben. A múzeum és az Újvári János Református Szeretetotthon közös szervezésében megvalósuló időszaki kiállítás az otthon egyik lakójának festményeit tárja a közönség elé.

Tovább »