Interaktív kiállításlátogatás a reformáció hónapjában


Interaktív kiállításlátogatás a reformáció hónapjában

Egy különleges múzeumi élményre invitáljuk az óvodás, általános és középiskolás diákokat a reformáció hónapjában, október 3. és 27. között. „Mit tanít ma nekünk Jézus?” címmel kortárs művészeti tárlat nyílt múzeumunkban az Evangélium21 című kortárs képzőművészeti gyűjtemény válogatott darabjaiból. A tárlat Rómából érkezett haza, és hamarosan Párizsba utazik tovább. Pápán október 31-ig látogatható.

Az Evangélium21 gyűjtemény azzal a céllal jött létre, hogy a 21. század embere és főként a diákok számára bemutassa a keresztyén kultúránk üzenetét a kortárs művészet nyelvén, olyan technikákat és alapanyagokat alkalmazva, amelyek közelebb állnak a mai fiatalokhoz. A Jézust, életét, tanításait, csodáit, szeretetét bemutató négy evangélista leírása alapján neves kortárs művészek jelenítették meg a ma is érvényes keresztyén üzenetet. 

 A múzeumunkban látható válogatás elsősorban Jézus földi életének munkásságát mutatja be. A kiállítás megtekintése során az alkotások elkészültének hátteréről, a témaválasztás okairól, valamint az alkotások jelentésének megvilágításáról is szó lesz a tárlatvezetés során.

 A kiállítás megtekintése kb. 35-40 percet vesz igénybe. Októberben a tárlatvezetést előzetes bejelentkezés alapján biztosítjuk az iskoláknak. Látogatási szándékukat, kérjük, személyesen vagy telefonon keresztül jelezzék! Múzeumunk keddtől szombatig 10-től 18 óráig tart nyitva. A kiállítás megtekintésének semmilyen költségvonzata nincs.

Szeretettel várjuk a csoportokat, és arra biztatjuk Önöket, hogy találkozzunk a Pannonia Reformata Múzeumban, és minél több diák számára tegyük lehetővé ezt az élményt!

 Pannonia Reformata = találkozás – élmény – érték!