Ars Sacra - Nyitott Templomok Napja 2023

Az elmúlt évekhez hasonlóan múzeumunk 2023-ban is csatlakozik a fesztivál rendezvényeihez a Nyitott Templomok Napján. Ugyanezen a hétvégén - többedik évben az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódva - rendezik meg a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatot, mely az épített örökségre irányítja rá a figyelmet. 

Múzeumunkban e két nagy szabású rendezvényt összekapcsolva szerveztük meg a Nyitott Templomok Napját, melyen több érdekes programmal várjuk az érdeklődőket.

14-15 óráig: Mit tanít ma Jézus nekünk? Családi tárlatvezetés kicsiknek és nagyoknak Baráth Julianna lelkipásztor vezetésésvel az időszaki kiállításunkban.

15-18 óráig: PRaktika kézműves sorozatunk keretében a családokat várjuk. A foglalkozáson Benedekné Gosztonyi Hajnalka szalma-, csuhé- és gyékényfonó mester vezetésével galambos kopogtatót készíthetnek az Ars Sacra Fesztivál igei mottójához kapcsolódva. A foglalkozásnak 1900,- Ft/fő/db anyagköltsége van.

16 órától: Kereszténység és építészet: Különös esetek térben és időben. Az előadást tartja: Prof. Dr. Vasáros Zsolt Ybl-díjas építész.

A rendezvény időpontja: 2023. szeptember 16.
A kézműves foglalkozás helyszíne: a múzeum Alkotóműhelye

A tervezett programok mellett szeretettel várjuk többi kiállításunkban is.

 


 

ArsSacra2023_JAV