Újra játszunk az eperfa alatt!

Egy vidám és szórakoztató kikapcsolódásra hívjuk a családokat, baráti közösségeket húsvéthétfő délutánjára, 2022. április 18-án 15 órára. 

Húsvéthétfőről általában a locsolkodás jut eszünkbe. A legények, fiúk és férfiak régebben egy-egy vödör vízzel, manapság inkább kölnivel vagy szagos vízzel meglocsolják a lányokat, asszonyokat. 

Sokkal kevésbé ismertek azonban a húsvéti tojásjátékok. Húsvét hétfőjén a fiatalok a sok összegyűjtött hímes tojással a kosarukban összegyűltek a falu határában a tojásgurító domb lábánál. Jöttek velük a családtagok, rokonok, a falu apraja nagyja, hoztak magukkal a húsvéti ételekből (sonkából, kalácsból stb.). A gyerekek, fiatalok különböző tojásjátékokat játszottak, az idősebbek beszélgettek. Közben együtt fogyasztották el a finom étkeket. 

Ugyan tojásgurító dombunk nincs itt a múzeumban, de egy szórakoztató délután keretében néhány húsvéti tojásjátékot felelevenítünk ezen a délutánon. Lesz többek között tojásfutás, tojástánc. A játék végére pedig már mindenki tudni fogja, hogy mi az a kókányozás. 

A belépő „díj” 10 db főtt tojás családonként / 4-5 fős csapatonként.

Lehetőleg a csapat vagy család neve legyen rajta a tojásokon, hogy a résztvevőket egyértelműen meg tudjuk különböztetni a játékos vetélkedő alatt.

A program csak jó idő esetén kerül megrendezésre. Helyszíne múzeumunk udvara.
A délután folyamán 14 órától a múzeum és a kávézó is nyitva tart.