Varnus Xavér is benézett a vizsgájukra

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos rendezvénye az Allegro Napok. Ennek keretében több programot is szerveztek, zenei találkozókat hirdettek a pápai és környékbeli diákoknak. A rendezvénysorozatnak most először a Pannonia Reformata Múzeum udvarán álló Ótemplom adott otthont.

 

Kedden délelőtt a csellisták léptek fel, Celldömölkről, Kapuvárról, Fertődről, Győrből is érkeztek diákok erre a versenyre. Délután a zongoristák adtak számot tudásukról, akiknek meglepetésvendége is érkezett. A Pannonia Reformata Kávézóban ült ugyanis Varnus Xavér, akit az Allegro AMI tanárai behívtak a verseny helyszínére, az Ótemplomba, ahol a művész mesélt, sőt zongorázott is a diákoknak.

 

A szerdai nap az énekszóé volt, délelőtt a népdalénekeseké volt a helyszín. Harminc diák jelentkezett erre, érkeztek résztvevők a Tarczyból, a Munkácsyból, a katolikus iskolából és a katolikus óvodából is, valamint Szanyból, Csögléről és Malomsokról is. Délután a könnyűzenéé volt a főszerep, musicalek és slágerek csendültek fel az énekes növendékek előadásában. A zsűri tagjai voltak Szili Gabriella, az Allegro AMI igazgatója, Mesics György népzenész és Szabó Szilvia énekművész, az Országos Musical és Operett Kurzus művészeti vezetője. Pénteken a fúvósok versenye zárta az idei Allegro Napokat.

 

Az Allegro Napok rendezvényein a résztvevők minősítéseket kapnak, tehát egyfajta megmérettetés ez, ám a szervezők szeretnék a rendezvény találkozó jellegét erősíteni. Hisz a lényeg valóban az, hogy a diákok számot adjanak tudásukról, ugyanakkor tanuljanak egymástól, részesei legyenek egy közös kulturális élménynek.

 

 

Horváth Andrea

gyűjteményi tudósító

 

Képgaléria