Segítség a legapróbbaknak

Egészen egyedülálló hangulatú koncertet szervezett Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész a Pannonia Reformata Múzeummal együttműködve. A jótékonysági hangverseny sikerét mutatja, hogy a bevétel elegendő volt a koraszülötteknek szánt ajándékra.

Kozma-Páll Erzsébet zongoraművész nem először szervezett ilyen koncertet. Tavaly már hagyományteremtő szándékkal felkérte zenésztársait, barátait, hogy legyenek egy jótékonysági hangverseny részesei. Az alkalom nagy siker volt és idén nem maradt el a folytatás.

A művészek a Plüss Kommandó Egyesület „Koraszülött hadműveletét” kívánták támogatni a hangversennyel. A bevételből két koraszülött babafészek csomagot szeretnének vásárolni a pápai kórház számára. A babafészek csomagok a koraszülött babák  számára biztonságot nyújtó, szinte ölelő, puha fekhelyek.

Az alkalmon közreműködtek Eisenbeck Ágota, Bégány Csenge, Kolarovszki Sarolta, Németh-Nagy Viktória és Lakner Norbert énekművészek, valamint Kemenczki Gábor gitárművész, Gulyás Berta zongoraművész  és Valus Ádám nagybőgőművész. Zongorán és orgonán kísért Kozma-Páll Erzsébet. A közönség adventi gondolatokat hallhatott Pablényi Edina evangélikus lelkipásztortól és Miklós Csongor református teológus hallgatótól. A hangversenynek a református Ótemplom adott otthont.

A koncert bevétele több mint 120 ezer Ft volt. Az adományból vásárolt, a koraszülöttek ellátásában jól használható babafészek csomagokat a pápai  Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő szülészeti osztályán Illésné Marton Éva  vette át, aki az egész osztály nevében köszönetet mondott, hozzátette, hogy nagyon örülnek a hasznos adománynak

Horváth Andrea

gyűjteményi tudósító