Konzis koncert az Ótemplomban

Holb Enikő Villő, Gaál Eszter Veronika és Musitz Áron adott koncertet az Ótemplomban. A három tehetséges fiatal a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium végzőse.

Eszter és Áron 12. évfolyamon tanulnak,  Enikő pedig mivel a pápai református gimnáziumban megszerzett érettségit követően fordult kizárólag a zenei tanulmányok felé, 14. évfolyamra jár. A tehetséges zongoristák a felvételi vizsgájuk anyagából válogattak erre a hangversenyre, nem a teljes műsort játszották, de így is hallható volt a magas színvonalú játék. A közönség Enikőt várta a legizgatottabban, a padban ott ültek egykori tanárai is.

Enikő elmondta, hogy a gimnáziumi évek során jött rá, hogy bár voltak tervei, a zene felülírta ezeket, s a zongora került élete középpontja. Sokat gyakorol, de élvezettel teszi, a pápai fellépés előtt csak kicsit izgult, mint mondta, ez most nem vizsga, hanem örömzene, így is ült hangszerhez.


Az Ótemplom tökéletes helyszíne volt a hangversenynek, Enikőben számos emléket felidézett, hiszen gyakran járt itt refisként, lelki többletet is adott számára a szakrális tér a tökéletes akusztika mellett, mondta. Ő többek között Bach-ot és Debussyt játszott a koncerten. 

Képgaléria: https://www.pannoniareformata.hu/hirek/archiv-kepgaleriak/elo-koncertek/Konzis-vegzosok-koncertje-208

Horváth Andrea

gyűjteményi tudósító