Családi délután a farsang jegyében

A Pannonia Reformata Múzeum a Családbarát Múzeum cím birtokosa, így a prorgramtervezésnél fő szempont, hogy minél több rendezvénnyel hívogassák a gyerekeket és szüleiket. Ilyen volt az idei farsang is, melynek a Hori titkai című kiállítás volt a helyszíne.

A családi tárlatvezetés után következett a játék, mely tavaly debütált először, nagy sikerrel. A Gyűjtsd az amulettet! elnevezésű élőszereplős társasjátékot Füstös  Gáborné, a múzeum munkatársa dolgozta ki és készítette el. Adott egy misztikus, mégis barátságos környezet, a Hori titkai kiállítás, s itt épül fel a játék. A társasjáték szivacsnégyzetekből áll, a táblán mozognak a csapatok képviselői.

Sok múlik a szerencsén, de a tudás is számít, hiszen vannak kérdések is. Ezekhez persze a játékosok segítségül hívhatják a kiállítást, a kihelyezett tájékoztatókat, sőt, az internetet is használhatják.  Közös a feladat, közös a döntés, közös a munka és a siker is - ezen alapul a játék. A farsangon öt család vett részt a társasjátékban, mindenki nagyon jól érezte magát. A lelkes résztvevők két kört is játszottak. A győztes családok ajándékot is kaptak: Hori történetét könyvben, hűtőmágnest, képeslapot, kulcstartót és családi belépőt a múzeumba.

Képgaléria: https://www.pannoniareformata.hu/hirek/archiv-kepgaleriak/talalkozasok/Csaladi-delutan-a-farsang-jegyeben-175

Horváth Andrea

gyűjteményi tudósító