PR Adventi Udvar - 2022

Idei bibliai mottónk: "Legyen világosság!" 

Az Ótemplomban található "Hajlék az örökkévalóságban" című kállításunk egy részletét, üzenetét visszük ki az udvarra, ezzel ajándékozva meg a hozzánk érkező látogatókat. 

Az idei rendhagyó adventben rendhagyó ünnepi díszbe öltöztetjük udvarunkat. Nem a fények és a csillogás kapja a hangsúlyt, henem sokkal inkább az üzenet. Kövessük a betlehemi csillagot!

Azt szeretnénk bemutatni, hogy az ünnepi várakozás és felkészülés nem pénz és külső csillogás kérdése. A saját gyűjtésünk és kézi munkánk által, függetlenítve magunkat az energiaáraktól, szívvel-lélekkel, kreativitással hoztunk létre egy ünnepi közösségi téret.

Felhívásunk így szól:

Gyújtsunk fényt közösen! Szeretnénk, ha az udvarba betérők hoznának magukkal egy-egy szál gyertyát vagy mécsest, és közösen világítanánk meg Karácsony ünnepének eredetét, az első Karácsony történetét.

A külső installáció a teremtéstörténettől indulva a betlehemi jászolig vezet bennünket.

Ezenkívül kávézónkban naponta forró téli italokkal, a múzeumi ajándékboltban adventi termékekkel várjuk a látogatókat. Minden adventi hétvégén, szombaton és vasárnap 15-20 óráig kézműves ajándékok és termékek vására is lesz a hangulatos udvarban.

PR Adventi Udvarunk 2022-ben november 26-tól nyílik meg.