Musica Pannonica Reformata - Elischer Balázs orgonaművész koncertje


Musica Pannonica Reformata - Elischer Balázs orgonaművész koncertje

Komolyzenei hangversenysorozatunk 2. koncertjén Elischer Balázs orgonaművész koncertjét hallhatják az érdeklődők. A koncerten Eisenbeck Ágota, a pápai Batók Béla AMI zongora- és magánének tanára is közreműködik.

Elischer Balázs 1988-ban született Szombathelyen, zenei tanulmányait hatévesen kezdte. 2011-ben szerzett orgonaművész-tanári diplomát a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. A Győr Tehetséges Ifjúságáért díjazottja, 2010-ben a Szegedi Nemzetközi Orgonistatalálkozón arany minősítést kapott. 2011-ben Olaszországban a mondainoi Marcello Galanti Nemzetközi Orgonaverseny első helyezettje lett. Repertoárjának fontos részét képezik az orgona mellett a fúvó rendszerű harmóniumra írott művek is, mindkét hangszeren rendszeresen koncertezik. A Cinema music for three organs koncertsorozatban Varnus Xavérral Hammond orgonán működött közre, amelyből lemez is jelent meg. Miroirs című önálló lemeze 2019-ben jelent meg a szombathelyi székesegyház orgonáján. Jelenleg az ajkai Kocsár Miklós Zeneiskola tanára, valamint a Debreceni Egyházmegye Kántorképzőjének orgonatanára, és az ajkai Eötvös-Kossuth általános iskola énektanára.

A koncert az Orgonák Éjszakája 2024-es rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

A koncert időpontja: 2024. május 18., szombat este 20 óra.
Jegyek a jegymester.hu oldalon, vagy múzeumunk pénztárában válthatók. A felnőtt jegy ára 2.000,- Ft, a diákjegy 1.000,- Ft.

A rendezvény Pápa Város Önkormányzata támogatásával valósul meg.