Katona György: A Fény felé

Izgalmas foglalkozással egybekötött családi tárlatvezetés időszaki kiállításunkban 2022. március 19-én, szombaton 14-16 óráig.

Katona György festőművész hatalmas életművéből november közepén nyílt kiállítás múzeumunkban A fény felé címmel. A kiállított képek között vannak tájképek, portrék, absztraktok, a legtöbbje a művész különleges, rá jellemző, ún. csorgatásos technikájával készítve. Rendhagyó családi tárlatvezetés keretében ezt a kiállítást tekinthetik meg az érdeklődő családok.

Mit üzennek ezek a képek kicsiknek és nagyoknak? Kinek milyen üzenetet hordoznak? Mit jelentenek az egyes részletek? Nem kell műértőnek lennünk ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre választ találjunk. Csak hagyjuk, hogy megfogjanak a képek, az egyes részletek, a színek stb. 

Ezen a családi alkalmon közösen keressük a válaszokat a fenti kérdésekre, s közben kiderül, hogy egy-egy festménynek mennyi mondanivalója van korosztálytól függetlenül. 

A kiállítás megtekintése után pedig mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy egy saját alkotásban kipróbálja ezt a különleges festészeti technikát.

A foglalkozást Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumpedagógus vezeti. 

mit_üzennek_a_képek_plakát