Húsvéti Ünneprehangoló Családi Nap

Szeretettel várjuk a családokat 2024. máricus 30-án, nagyszombaton 10 órától 17 óráig egy játékos, húsvétra hangoló programra.

Benne: Tojásírás Bakó Ildikóval - Praktika kézműves sorozatunk következő alkalma

Mi várható?

Báránytallér-gyűjtés Géniusszal

Hajlék az örökkévalóságban című kiállításunk húsvéti részét játékos módon, hátizsákkal fedezhetik fel a hozzánk érkezők. Nyomozás, rejtvényfejtés, kutatás várja a vállalkozó kedvűeket. A feladatok megoldásáért báránytallér jár, amelyet a kiállítás felfedezése után különböző módon lehet beváltani:

  • népi játékok használatára
  • élő bárány simogatására
  • apró ajándéktárgyakra múzeumboltunk kínálatából
Zászlós bárány készítése pompomból

A kézműveskedni vágyók zászlós bárányt készíthetnek Alkotóműhelyünkben. Közben megismerhetik ennek a gazdag tartalommal bíró jelképnek a jelentését, használatát is.

A családi napra előzetes regisztráció szükséges. A részvételi díj 6.000,- Ft/család, mely tartalmazza a belépő díjat, a hazavihető hátizsák árát, valamint a kézműves foglalkozás anyagköltségeit is.
Tojásírás Bakó Ildikó tojásfestő népi iparművésszel

14 órától 17 óráig Bakó Ildikó várja mindazokat, akik  míves húsvéti tojásokkal díszítenék az otthonukat húsvétra. Igazi mester vezetésével ismerhetjük meg a tojásírás fortélyait, a minták jelentéseit, a hagyományos, természetes anyagú tojásfestékeket.

A tojásírás Praktika kézműves sorozatunk egyik alkalma. Előzetes regisztráció szükséges. A programon nemcsak a családi napra érkezők vehetnek részt.
Részvételi díj: 1.000,- Ft/fő + annyi kemény vagy kifújt és megszárított tojás, amennyit el szeretne készíteni. 
A regisztráció csak a részvételi díj befizetésével válik véglegessé!

  •