Gondold újra, alkoss másképp! - interaktív könyvbemutató és kiállítás


Gondold újra, alkoss másképp! - interaktív könyvbemutató és kiállítás

Rajzolás és festés másképp, kétdimenziós és háromdimenziós alkotások, filmes feladatok – kreatív ötletek

Szabó-Nyulász Melinda Gondold újra, alkoss másképp! című könyvének bemutatóját tartjuk múzeumunk időszaki kiállítóterében. 

 

A szerző animációs rendező, illusztrátor és művészeti oktató, aki 15 éve tart iskolákban és táborokban művészeti kurzusokat, többek között múzeumunkban is. A számos mintafoglalkozást tartalmazó kreatív ötlettárában 5 kategóriában találnak feladatleírásokat: az egyszerűen kivitelezhetőektől, a rajzolásra és festésre épülő kétdimenziós, majd a háromdimenziós és a filmes feladatokon át az igazán összetett, komplex előkészítést és megvalósítást igénylő tanulási alkalmakig. A foglalkozások célja az alkotás örömének átélése, alapelv, hogy nincs jó vagy kevésbé sikerült eredmény. Emellett a feladatok megvalósítása közben olyan többlettudásra is szert tesznek a gyerekek, és olyan gondolkodásmódot sajátítanak el, ami segíti őket más tantárgyak tanulásában is.

Szabó-Nyulász Melinda szerzővel és Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumpedagógussal Farkas Judit, a Református Tananyagfejlesztő Csoport vezetője beszélget.

Az interaktív könyvbemutatót a szerző tanítványainak munkáiból összeállított kiállítás és filmbemutató gazdagítja.

Az alkalom után lehetőség lesz a köny megvásárlására.

A tervezett program időpontja: 2022. október 7., péntek 17 óra

Szeretettel hívunk és várunk erre a különleges találkozásra minden érdeklődőt (nemcsak pedagógusokat!), aki gyermekfoglalkozásokhoz keres kreatív ötleteket.