Eilati vendégek az Ótemplomban


Eilati vendégek az Ótemplomban

Eilati vendégek az Ótemplomban - az év első koncertje a Pannonia Reformata Múzeumban

Pápa és az izraeli Eilat között jó kapcsolat van, ezt kölcsönös látogatások is erősítik. Ezúttal egy kulturális esemény gazdagítja a találkozások sorozatát, hisz Pápára látogat a Vörös-tenger partjáról a Southern Wind  kórus. A város vendégei az Ótemplomban adnak koncertet.

Boros Katalin, a szervező Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a városi delegáció két éve Kampenben hallotta az eilati énekeseket, s már akkor elhatározták, hogy Magyarországra is meghívják a csoportot. Nagyon jó hangulatú fellépésükön széles zenei repertoárral örvendeztették meg akkor is a közönséget, gospel, klezmer, de Beatles is szerepelt a műsorban. Koncerthelyszínként most azért esett az Ótemplomra a választás, mert nagyon jó akusztikájú, elegáns és fűtött a tér, hangsúlyozta Boros Katalin.

Nagy megtiszteltetés helyet adni az izraeli kórus koncertjének, mondta Köntös László gyűjteményi igazgató. Hozzátette, hogy gazdag kultúrájú városunk ikonikus épületei is Pápa sokszínűségét mutatják: a Fő téri katolikus Nagytemplom, pár méterrrel mellette a református Ótemplom, kicsit távolabb pedig  Zsinagóga emlékeztet arra, hogy a zsidó-keresztény kultúra életünk része. A Pannonia Reformata Múzeum nyitott intézményként mindig szívesen fogadja a rendezvényeket és a vendégeket is, felekezeti hovatartozástól függetlenül, mondta Köntös László. 

Az eilati kórus koncertje január 10-én 18 órakor kezdődik az Ótemplomban. A belépés ingyenes.

                                                                                                                                               Horváth Andrea

                                                                                                                                          gyűjteményi tudósító