Holtmarosi vendégek a Pannonia Reformata Múzeumban


Holtmarosi vendégek a Pannonia Reformata Múzeumban

Az erdélyi Holtmarosról érkezett csoport Pápára, a gyermekotthon lakói és kísérőik a Pannonia Reformata Múzeumba is ellátogattak.

 

A Pápai Református Egyházközség 2007 óta ápol jó kapcsolatot a holtmarosi Tulipán Gyermekotthonnal. A kapcsolat egyrészt közösségi szintű, hisz városunk gyülekezete rendszeresen gyűjt adományokat  az otthon számára, másrészt - mivel több pápai is vállalt Holtmarosra keresztszülőséget, így támogatva egy-egy gyermeket - fontosak az egyéni találkozások is. A pápai gyülekezetből évente három-négy alkalommal látogatnak el az otthonba, s az anyagi támogatás mellett a kapcsolat fontos része, hogy az árva, félárva lakók is eljuthassanak városunkba. 

A hétvégén 19 fős csoport érkezett Pápára Holtmarosról. Bakos Katinka, a Tulipán Gyermekotthon vezetője elmondta, hogy ez az utazás nagyon nagy élmény és lelki ajándék a gyerekeknek, fiataloknak. Egy-egy látogatás hónapokra elegendő lelkierőt, vigaszt jelent az otthon lakói számára, hisz azt érezhetik, hogy ők is fontosak, vannak, akik törődnek velük. Az utazás programjában szerepelt budapesti városnézés, Pápán több közösségi alkalom, valamint a vendégek ellátogattak a Pannonia Reformata Múzeumba is, ahol fiatalok, felnőttek egyaránt érdeklődve nézték meg a kiállításokat, sokat kérdeztek és beszélgettek az állandó és időszaki tárlatok anyagáról. Rengeteg fotó készült, de az élmény valószínűleg anélkül sem merülne feledésbe.

Képgaléria

 

                                                                                                                                             Horváth Andrea

                                                                                                                                             gyűjteményi tudósító