Csodálatos hely, gratulálok hozzá! - Borbás Marcsi a Pannonia Reformata Múzemban


Csodálatos hely, gratulálok hozzá! - Borbás Marcsi a Pannonia Reformata Múzemban

A Pannonia Reformata Múzeum volt a Gasztroangyal című műsor pápai forgatásának első helyszíne.

 

Városunkban forgat Borbás Marcsi. A Gasztroangyal sokak kedvence, a napokban a műsor Pápán készül. Az első, kedd reggeli helyszín a Pannonia Reformata Múzeum és a Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka volt. Borbás Marcsi finom kávékkal indította a napot, ezeket Farkas Gergely református lelkész, a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának vezetője készítette, akit régi szenvedély fűz az aromás feketék világához és folyamatosan képzi is magát. A műsorvezetőnek a tonikos espresso ízlett leginkább, de megkóstolta a frissen sült croissanokat is.

A felvételek rövid szünetében és az átállások alatt a műsorvezető elbeszélgetett a kávézó vendégeivel is. Kedves, közvetlen személyisége meghódította a helyieket. A forgatás fontos színtere volt az Ótemplom és a Hajlék az örökkévalóságban kiállítás. Ezekről Köntös László gyűjteményi igazgató, főjegyző és Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető mesélt.

- Világszínvonalú, amit itt látunk, nem csupán mondanivalójában, hanem esztétikailag is – szólt elismeréssel Borbás Marcsi a múzeumról, a kávézóról, az épületegyüttesről és gratulált az intézmény vezetőinek. Mint mondta, a kávézó Budapest belvárosában is megállná a helyét, a szakrális tér és a hozzá tartozó tárlat pedig mindenkihez szól, feltöltődést, muníciót ad mindazoknak, akik belépnek ide.

A Gasztroangyal Pápán forgatott műsora Húsvét előtt, Nagyszombaton kerül adásba.

https://www.pannoniareformata.hu/kepgaleriak/Borbas-Marcsi-a-Pannonia-Reformata-Muzeumban-46

                                                                                                                                                          Horváth Andrea

                                                                                                                                                     gyűjteményi tudósító