Kávéházi beszélgetés Márkus Mihály és Szakács Gergely lelkipásztorokkal, valamint Gyimóthy Lajos gondnokkal.

Tovább
Kávéházi beszélgetés

Dr. Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora volt a Kávéházi beszélgetések őszi szezonjának első vendége. Ezúttal Mátyus Aliz mellett Baráth Julianna lelkipásztor, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma igazgatója is kérdezte a vendéget.

Tovább
Egy erős láncszem – Dr. Németh Tamás rektor volt a vendég

A mindennapjainkat épp úgy körüllengi egymás és a szőlő szeretete, mint az Úristen jelenléte" - Tóth Péter borász volt a vendég házigazda

Tovább
A Kőfejtő Pincészet borkóstolója

A Kávéházi beszélgetések évadzáró alkalmának Ferenczi Alpár a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának igazgatóhelyettese és Kondics Gergely a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának tagozatvezető néptánctanára volt a vendége.

Tovább
Kávéházi beszélgetés Ferenczi Alpárral és Kondics Gergellyel

A bor és az irodalom gyakran jár kart karba öltve. A finom nedű segít a múzsáknak, s jólesik néhány korty olvasgatás közben is. A kulturált borfogyasztás ma már egyre szélesebb körben hódít, nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyezve a hangsúlyt. A Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka ennél is tovább ment, összekapcsolta a bort és a kultúrát. Csukárdi Sándor volt az ötletgazda, Születni a facebookon című kötetéből választott négy novellát és azokhoz társult négyféle bor.

Tovább
Kortyok és szavak – irodalmi borozgató

Müller Anita és testvére, Robotkáné Horváth Tünde voltak a Kávéházi beszélgetések áprilisi alkalmának vendégei. Anita a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolájának igazgatója, Tünde pedig az igazgatóhelyettes. Mátyus Aliz sorozatszerkesztő beszélgetett velük a Pannonia Reformata Múzeum fogadóterében tartott alkalmon.

Tovább
„Isten minket erre hívott el...

A Kávéházi beszélgetések márciusi alkalmának vendége Mayerné Pátkai Tünde, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma igazgatóhelyettese és Vadász Márta, az iskola vezető vallástanára volt. A Refi két ismert tanárával Mátyus Aliz, a sorozat szerkesztője beszélgetett.

Tovább
A szeretet a legjobb befektetés – Kávéházi beszélgetések

Kávékülönlegességek, forró italok, jeges üdítők, szendvicsek, friss rétesek, pizzák, sajttorták, piték, frissen sült sör- és borkorcsolyák valamint széles sör- és borkínálat várja a kedves vendégeket.

Tovább
A Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka kínálata

Lelkipásztor és igazgató, hitoktató és szaktanácsadó – Baráth Julianna volt a Kávéházi beszélgetések februári összejövetelének vendége. A Pannonia Reformata Múzeum fogadóterében ezúttal is Mátyus Aliz sorozatszerkesztő kérdezett. Ezúttal hitről, feladatokról, elhívásról, döntésekről.

Tovább
Kávéházi beszélgetések 5. alkalom

Kávéházi beszélgetéssorozatunk negyedik alkalmának vendégei Hudi József a Pápai Református Gyűjtemények levéltárvezetője és Mezei Zsolt könyvtárvezetők voltak. Jó hangulatú, tartalmas beszélgetésnek lehettek részesei mindazok, akik megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

Tovább
Kávéházi beszélgetések 4. alkalom