Lovász István alkotásaiból nyílt tárlat a Pannonia Reformata Múzeum időszaki kiállítóterében. A múzeum és az Újvári János Református Szeretetotthon közös szervezésében megvalósuló időszaki kiállítás az otthon egyik lakójának festményeit tárja a közönség elé.

Tovább
Lovász István kiállítása

Ughy István bibliai témájú, hitben gyökerező alkotásaiból nyílt tárlat a Pannonia Reformata Múzeum időszaki kiállítóterében. A 85 éves festőművész karakteres, erősen kontúros, jellegzetes képei december 30-ig láthatók itt.

Tovább
Jézussal - Ughy István kiállításának megnyitója

40 éves a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület, melynek fő célja, hogy segítse az itt élő és alkotó népművészek, népi iparművészek és kézművesek munkáját, összefogja a népművészettel foglalkozókat. Az egyesület most az Ótemplomban egy szép kiállítással mutatkozik be, melyből természetesen nem hiányoznak a pápai vonatkozású tárgyak, helyi mesterek munkái sem.

Tovább
Csak tiszta forrásból

Dr. Vasáros Zsolt Ybl-díjas építész, egyetemi tanár tartott előadást Kereszténység és építészet címmel, nemzetközi kitekintéssel.

Tovább
 Kereszténység és építészet

Az Evangélikus Országos Múzeum a protestáns gyűjteményekben dolgozók számára szervezett konferenciát, melyre érkeztek vendégek többek között Franciaországból, Svájcból és Csehországból is. A konferenciának Sopron ad otthont, de a résztvevők ellátogattak Pápára, ahol megtekintették a Nagytemplomot, a református épületeket és a Pannonia Reformata Múzeum kiállításait is.

Tovább
Nemzetközi protestáns konferencia vendégei Pápán

A Csomay Kálmán Építőipari Nívódíjat Veszprém megye meghatározó és egyedülálló épített alkotásainak díjazására hozták létre. Idén ezt a rangos elismerést a Pannonia Reformata Múzeum felújított épületegyüttese érdemelte ki.

Tovább
Építőipari nívódíjat kapott a Pannonia Reformata Múzeum

Lőrincz Zoltán kurátor rendhagyó tárlatvezetése képekben.

Tovább
Miatyánk a kortárs magyar művészetben időszaki kiállítás rendhagyó tárlatvezetés

Elkészült és benépesült Noé bárkája a Pannonia Reformata Múzeum harmadik táborában. A gyerekek az öt nap során megismerkedtek a bibliai történettel, melynek üzenete a művészetpedagógia eszközeinek segítségével vált személyes élménnyé.

Tovább
Noé bárkája a Pannonia Reformata Múzeumban

A Pannonia Reformata Múzeum talán legnépszerűbb tábora minden évben az egyiptomi tematikájú foglalkozássorozat. Idén is a műtárgyközpontú múzeumpedagógia eszközeivel tették a szervezők élvezetessé a gyerekek számára ezt az öt napot.

Tovább
Egyiptom titkainak nyomában

A Pannonia Reformata Múzeumban mutatta be legújabb kötetét Csukárdi Sándor. A Cirkusz boldog embereknek című novellagyűjtemény írásai a szerző útkeresését, a nehéz helyzetekre adott válaszait mutatják be.

Tovább
Cirkusz boldog embereknek