XII. Ars Sacra Fesztivál – Nyitott Templomok Napja


XII. Ars Sacra Fesztivál – Nyitott Templomok Napja

A fesztivál az Ars Sacra Alapítvány által szervezett, minden év szeptember harmadik hétvégéjétől kilenc napon át tartó ingyenes rendezvénysorozat, amely a Kulturális Örökség Napjaihoz is kapcsolódik.

Célja a különböző művészeti ágakon belül felszínre hozni és népszerűsíteni a szakralitást, felmutatni a zsidó-keresztény kultúrában rejlő remény jeleit, rávilágítani a Szépre, Jóra, Igazra, a művészet minden ágának bevonásával.

A szervezők arra hívják a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuit, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Mutassák be a hit szemével a templom építészeti, művészeti értékeit, azok mai üzenetét. Ingyenes előadásokkal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal, kiállításokkal, koncertekkel hívják fel a figyelmet az örök értékekre. Idén múzeumunk is csatlakozik a Nyitott Templomok Napja című rendezvényhez, ami szeptember 15-én kerül megrendezésre.

A rendezvény idei mottója: Tekints az égre és lásd meg!" (Jób 35,5)

Múzeumunkban az Ótemplom (alsó szint) megtekintése szeptember 15-én 9-17 óráig ingyenes, a Hajlék az örökkévalóságban" című kiállításunk a karzaton pedig 500,- Forint-os jeggyel látogatható. Az idei év mottójának jegyében aktív részvételre és találkozásra hívunk kicsiket és nagyokat egyaránt, az Ótemplom udvarán felállított installációban, Isten arcai – interaktív bibliai igefonal néven.

14.30 – 16.00 Református időutazásra hívjuk kedves látogatóinkat: különleges helyszínek és történetek a pápai reformátusok életéből, Sárközi Gergely Antal vezetésével. A részvétel ingyenes.

A programokhoz kapcsolódó kedvezményes lehetőségek: 10.00 – 16.00 Templomkazetta-motívumfestés fára (750 Ft/db)

A Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka egész nap szeretettel várja vendégeit különleges kávéival, boraival és helyben sütött süteményeivel.


 

as_2018_nytn_REFMUZ_A4_uj_kicsi

Isten_arcai_plakatreformatus_idoutazas_plakat_kicsi