Légy a mindennapok hőse! - A Pannonia Reformata Múzeum nyári táborai


Légy a mindennapok hőse! - A Pannonia Reformata Múzeum nyári táborai

A Pannonia Reformata Múzeum három tábort szervez ezen a nyáron, júliusban várják az általános iskolás korú gyerekeket.

 

A Pannonia Reformata Múzeum idén júliusban három tematikus tábort indít az általános iskolás korosztály számára. Az elsőben a gyerekek Boros Zita művésztanár vezetésével ismerkedhetnek meg különféle kreatív technikákkal, aztán következik az egyiptomi tábor Halászné Kapcsándi Szilvia irányításával, majd július 15-19. között Pető Tímea Enikő hitoktató várja a gyerekeket a Bibliai Honfoglaló táborba.

Ez utóbbi turnusban a résztvevők Józsué könyve alapján játékos módon jutnak bibliai, történelmi, földrajzi ismeretekhez, s olyan emberi problémákról beszélgetnek, melyek az ő életükben is jelen vannak, s a megoldásokhoz biztatást, segítséget kapnak. Józsué Mózes halála után lett a zsidó nép vezetője. Az ő történelmi feladata volt Kánaánba, az Ígéret földjére vinni népét, ezért a táborban a honfoglalás lesz a fő téma. Észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a földrajzi háttértudást például nagy, járható térképekkel sajátítják el az iskolások. De lesz ezen kívül honfoglalós játék a Várkertben, kipróbálva, hogy milyen is birtokba venni egy területet. 

  A délelőtti tevékenységek helyszíne a Pannonia Reformata Múzeum foglalkoztatótere lesz, délután pedig főként mozgásos, szabadtéri programok várják a résztvevőket: a már említett várkerti honfoglalós játék mellett lesz lovas kocsikázás, valamint helytörténeti séta a pápai református emlékek nyomába eredve. A legfontosabb azonban az üzenet: a gyerekek mindennapjaiban is vannak megpróbáltatások, akár az iskolában, akár a barátok, családtagok közt, de ezek a nehézségekeken Isten segítségével túljuthatunk, megoldhatjuk a konfliktusokat, mondta Pető Tímea Enikő.

A tábor fontos célja, hogy az ismeretszerzés élmény legyen és jó hangulatban, vidám református közösségben éljék meg a résztvevők ezeket a napokat. A szervezők még várják a jelentkezőket felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az öt napos program díja ebéddel 16 500 Ft. Jelentkezni lehet telefonon (06-89-311-014), e-mailben (info@pannoniareformata.hu) vagy személyesen a múzeum recepcióján, Pápán a Fő utca 8. szám alatt.

A tavalyi táborról készült képgaléria itt tekinthető meg.

                                                                                                                                                          Horváth Andrea

                                                                                                                                                     gyűjteményi tudósító