Játsszunk együtt az eperfa alatt!


Játsszunk együtt az eperfa alatt!

Hosszú szünet után ismét kitárhatta kapuit a Pannonia Reformata Múzeum, s nyitóprogramként a családokat várjuk egy közös délutánra a kívánságok és a hálaadás jegyében. A hangulatos udvar, az árnyat adó eperfa és körülötte levő zöldterület lesz a helyszíne a gyereknapi pótrendezvénynek.

A Pannonia Reformata Múzeum összeállított tavaly egy online lélekerősítő családi délutánt Ha lehetne három kívánságom címmel. Most e tematika mentén haladva személyesen várja program az érdeklődőket. A legkisebbeknek 14 - 15.30- ig Farkas Veronika tart Kerekítő foglalkozásokat, játékkal, énekkel, mondókákkal. Közben frissítőért sem kell messze menni, mert akik megszomjaznak, a kávézóban finom limonádék közt válogathatnak, valamint lesz fagyi és süti is.

14 órakor indul a kézműves udvar is, ahol három, egymásra épülő állomás lesz. Az első asztalnál életfát készíthetnek a gyerekek, melyre aztán felkerülnek olyan kövekre írt hívószavak, melyek fontosak az életünkben, mint például a szeretet, a megbocsátás, de akár a küzdés vagy az elégedettség. A második állomáson imákat, kéréseket, hálaadást fogalmazhatnak meg a résztvevők, melyek egy kosárba kerülnek - ezek a záróeseményen még szerepet kapnak. A harmadik asztalnál pedig a Szentlélek jelképét, galambot készíthetnek majd a gyerekek.

16.30-tól a Szó és Kép Színpad előadását, A három kívánság című mesejátékot tekinthetik meg az érdeklődők. Csukárdi Sándor rendezte az előadást, melyből kiderül, hogy a kívánságokkal óvatosan kell bánni. A mese után egy izgalmas meglepetés is vár még a gyerekekre, de erről többet nem árulhatunk el.

A gyereknap szabadtéri program, ezért kizárólag jó idő esetén tartjuk meg, friss információkért látogassanak el Facebook oldalunkra. A rendezvény ingyenes, védettségi igazolvány nélkül látogatható. A gyermekek és a családok érdekében a létszámkorlátozás jogát fenntartjuk. Ugyanakkor védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtteknek és a velük érkező gyermekeknek ezen a napon lehetőségük lesz a kiállítások féláron történő megtekintésére is. Szeretettel várunk mindenkit!

                                                                                                                                       

                                                                                                                                     Horváth Andrea
gyűjteményi tudósító