Hangulatos jazz-est az Óteraszon


Hangulatos jazz-est az Óteraszon

Slágerek jazzfűszerrel - ez volt az est mottója.

Kivételes jazz-koncertre invitálta a zenekedvelőket a Pannonia Reformata Kávézó és Vinotéka. A budapesti Duka Jazz Session lépett fel az Óteraszon, ahol kellemes, szinte nyáresti hangulatban telt el a majd két óra, míg a formáció muzsikált. A belépőket egy finom Mimóza-koktél fogadta, s aztán pedig jazzmuzsika.

A Duka Jazz Sessiont Dukavits István alapította 2007-ben. Quartettként indult a csapat, aztán session lett a formáció, hogy ne legyenek létszámbeli korlátok, hisz Dukavits István nagy álma, hogy big banddel muzsikálhasson. Amíg ez nem valósul meg, addig marad a négy- vagy öttagú felállás. Pápán Dukavits István (ének), Kovács Felícián (zongora), Takács Donát (basszusgitár) és Kovács Norbert (ütőhangszerek) szórakoztatta a közönséget.

A zenekar tagjai képzett zenészek, a Zeneakadémián vagy konziban végeztek jazz-tanszakon. Egyetlen kivétel az alapító, aki civilben coach, szervezetfejlesztő tréner, de azért a családjában erős zenei vonal mutatkozott, az édesapa operaénekesnek készült, Dukavits István is járt zeneiskolába, folyamatosan képezte magát. Mezei Zsolt osztálytársa volt a ferences gimnáziumban, a gyűjteményi könyvtár vezetője volt a pápai kapcsolat, az ő közvetítésével jött el városunkba ez a remek zenekar.

A repertoárban többek közt Michael Buble, Bruno Mars, Michael Jackson slágereit hallhatta a közönség jazz-fűszerezéssel. A zenekar célja, hogy ismert slágerekkel lepjék meg a hallgatóságot - új köntösben. Bár az átdolgozásokat kottázták, azért mindig teret adnak az improvizációnak is, hisz az a jazz fontos eleme. A pápai koncerten is időről-időre szerepet kaptak a szólók, a hosszabb zenei futamok. Dukavits István elmondta, hogy nagy boldogság volt számára, hogy végre felléphetnek Pápán, az Óterasz pedig igazán kivételes, gyönyörű helyszín, ahol öröm muzsikálni. S tegyük hozzá: öröm zenét hallgatni is.

                                                                                                                                            Horváth Andrea   

                                                                                                                                      gyűjteményi tudósító               

Képgaléria