Mesél az Ótemplom egere...


Mesél az Ótemplom egere...

Áldás, békesség! Én vagyok Géniusz, az Ótemplom egere.

 

Családom már évszázadok óta él ebben a régi templomban. A hosszú évszázadok alatt sok mindent megéltünk. Az őseim látták a templomépítést, részt vettek az első, karácsonyi istentiszteleten, de itt voltak akkor is, amikor elhagyatott volt ez az épület.

A templom felújítását már én is megélhettem néhány évvel ezelőtt. Többször is végiglátogattam a kiállításokat is. Annyi sok élményben lehetett részem!

 

És nagyon sokat tanultam. Ezért elhatároztam, hogy mesélek nektek az Ótemplomról, a történetéről és az itt látható kiállításokról. Alkalmanként csak a kiállítás bizonyos részletéről lesz szó. Ezekhez néhány otthon megoldható feladatot, játékot is készítettem nektek.

Tartsatok Zsuzsa nénivel és velem!

Először az Ótemplomról mesélek nektek. Ha megnézitek a filmet, megtudhatjátok, hogyan épült ez a gyönyörű épület, és azt is, hogy mi mindent éltünk át a családommal, az őseimmel ebben a templomban.

 

 

Közeledik Áldozócsütörtök ünnepe. Ezen a napon emlékezünk arra, hogy Jézus felvitetett a mennybe. A filmből megtudhatjátok, hogyan is történt mindez. Utána pedig egy ehhez kapcsolódó kis feladatot találtok. Remélem, kellemes időtöltést nyújt nektek.

 

 

Feladat:

 

Pünkösd a három nagy ünnepünk egyike. De mit is ünneplünk ekkor? Most erről mesél nektek Géniusz. A játék most sem marad el. Kétféleképpen is próbára teheted magad a videó utáni feladatokkal.

 

 

1. Sorrendbe állítás:

 

2. Szimbólum-kereső: