Hírek


Nyári táboraink 2021

Ha július, akkor tábor a Pannonia Reformata Múzeumban! Az idei esztendőben is készülünk a nyárra s benne az immár hagyományossá vált júliusi táborainkra.

Tovább »
A zárt ajtók mögött is van munka

Valódi kincsek kerülnek elő Pápán, a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei raktárából. Meglepő módon a Gyűjtemények munkatársainak a vírushelyzet miatti intézménybezárás adott lehetőséget arra, hogy a raktárban évtizedek óta szunnyadó leletanyagot újra felfedezzék. (forrás: Reformátusok Lapja)

Tovább »
Nehéz év, sok tapasztalattal

A március közepén váratlanul jött vírushelyzet éppúgy, mint minden más kulturális szereplőt, a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeit is új kihívások elé állította. Az első megdöbbenést azonban gyorsan felváltotta a tenni akarás, a gyors átszervezés, az erőforrások újragondolása gyűjteményi szinten. - Évértékelő a pandémia árnyékában

Tovább »
Ismét Köntös László az igazgató - jól szervezett a gyűjteményi munka

A Dunántúli Református Egyházkerület januári alakuló közgyűlésén ismét Köntös Lászlót bízták meg a Református Gyűjtemények vezetésével. A régi-új igazgató az intézmény részeit, tehát a múzeumot, a könyvtárat és a levéltárat közel három évtizede irányítja, ezek mára már önálló részekként, mégis egységes arculattal és szemlélettel működnek. A Pápa Városi Televízió segítségével megmutatjuk a kulturális és tudományos részlegek munkáját.

Tovább »
Jézus születése – a betlehemi történet

A karácsony eredeti üzenete, amely mindannyiunknak szól...

Tovább »