Ismét be lehet szólni a papoknak


Ismét be lehet szólni a papoknak

Immár negyedik alkalommal várják az érdeklődőket a Szólj be a papnak! rendezvénysorozat alkalmára. A Játékfesztivál szombatján, június 15-én 18.30-kor kezdődik a beszélgetés a Pannónia Reformata Múzeum udvarán, az Ó-Teraszon.

A kérdések kereszttüzében Boncz Zoltán baptista, Márkus Mihály református, Szabó Ferenc evangélikus és Szijártó László római katolikus lelkészek ülnek, a moderátor feladatát ezúttal is Böröczky Attila vállalta.

A téma ismét érdekes: szeretjük Pápát, de nem szeretjük egymást? A szervezők olyan témát kerestek, ami sokakat érint, foglalkoztat. Vannak, akik mindenben csak a rosszat látják, ott nehéz bármit tenni, hisz az nem kritika, hanem inkább csak kötekedés. De vannak, akik szeretik városukat, észreveszik a jót, ugyanakkor rettentő feszültek, gorombák, türelmetlenek embertársaikkal.

A beszélgetés keretében a résztvevők arra keresik a választ, hogy mi lehet ennek a gyökere és hogyan lehet ezen változtatni. A Szólj be a papnak! rendezvényein mindig fontos, hogy ne csak egy látletet állítsanak ki a lekészek, hanem megoldásokat, támogató javaslatokat is nyújtsanak. Aki kíváncsi a véleményükre és szívesen együtt gondolkodna ezeken a kérdéseken, annak szombaton ott a helye az Ó-Teraszon.