Balczó András lesz a vendég


Balczó András lesz a vendég

Március 30-án 18 órakor Férfiak napja a Pannonia Reformata Múzeumban és Kávézóban. A vendég Balczó András, a Nemzet Sportolója.

 

A Pápai Református Egyházközség Férfi Köre immár harmadik alkalommal szervezi meg a Férfiak napját. Március 30-án, szombaton a Pannonia Reformata Múzeum fogadóterébe várják az érdeklődőket, ahol Balczó András, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázó, az öttusasport történetének egyik legnagyobb alakja lesz a vendég. Életéről, küzdelmeiről, sikereiről és hitéről fog beszélni.

"Az én akaraterőm önmagában nem létező. Isten ajándéka." Ez a vezérgondolata az alkalomnak, ahol a 80 éves Balczó Andrást hallgathatják az érdeklődők, egy hajlott kora ellenére remek szellemi frissességben, derűben élő,  példaként szolgáló embert.  Az 1991-ben létrehozott magyar sport halhatatlanjainak klubjába őt választották be a legtöbb szavazattal. Az átlagember a hőst látta benne, akivé maga is szeretett volna válni. Ehhez azonban hitre volt/van szükség, mert anélkül nem megy. Ahogy Balczó mondta: „…ha valaki azt képzeli, hogy Isten nélkül is meg tudja oldani az életét, hogy a céljai elérése majd boldogítja, nagyot téved. A boldogság nem függ a sikerességtől.”

Felekezeti hovatartozástól függetlenül érdekes lehet mindenki számára, hogy miként gondolkodik a világról, a hitről és az életről Balczó András. A rendezvény ingyenes, szeretettel várják a férfi érdeklődőket, hisz ez az ő napjuk lesz.

                                                                                                                                             Horváth Andrea

                                                                                                                                          gyűjteményi tudósító