Tanári hangverseny az Ótemplomban


Tanári hangverseny az Ótemplomban

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanárai az Ótemplomban léptek fel. A hagyományos ünnepi hangversenynek első ízben kerestek külső helyszínt és a kivételes akusztikájú szakrális térre esett a választásuk.

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola minden tanévben tart ünnepi tanári hangversenyt. Idén azonban helyszínt váltottak, hisz nem az iskolaépület dísztermében, hanem az Ótemplomban léptek fel az intézmény pedagógusai. Egrészt kicsinek bizonyult már a díszterem, másrészt így talán még többen meghallgatják a koncertet, indokolta a döntést Horváth Adrián intézményvezető. A tanári hangverseny fontos része az iskola koncerttervének, mert a napi rutinfeladatok mellett a tanárok is szívesen gyakorolnak a fellépésre, s az sem mellékes, hogy a diákok és a pápai zenebarátok is meghallgathatják a zeneiskolában tanító pedagógusok játékát.

A repertoárban szerepeltek klasszikus és jazzdarabok is, ezen az alkalmon mindig azok a pedagógusok lépnek fel, akik vállalni tudják a felkészülést és a közös próbákat. Ezúttal is főként kamaramuzsika hangjai töltötték be a szép akusztikájú Ótemplomot. Zongora, fuvola, cselló, trombita, gitár, harmonika, hegedű, kürt és énekhang csendült fel a hangversenyen. Horváth Adrián kiemelte, hogy az iskola a klasszikus zenei képzés mellett a jazz iránt érdeklődők számára is kínál lehetőségeket, hisz ebben a tanévben indult a jazzének szak, melyre sokan jelentkeztek. 

A tanévkezdés sikeres volt, hisz több a beiratkozott diák, mint az előző esztendőkben, mondta Horváth Adrián. Az új és régi növendékek a hagyományokhoz híven tanszakonként mutatják meg az érdeklődőknek, hogy mennyit fejlődtek az eltelt hónapokban, a karácsonyi és a januári fellépések mindig népszerűek a családtagok, érdeklődők körében.

                                                                                                                                            Horváth Andrea

                                                                                                                                        gyűjteményi tudósító

Képgaléria