Nyári táboraink 2021


Nyári táboraink 2021

Ha július, akkor tábor a Pannonia Reformata Múzeumban! Az idei esztendőben is készülünk a nyárra s benne az immár hagyományossá vált júliusi táborainkra.

Idén is három napközis jellegű tábort szervezünk az általános iskolás korú (7-15 éves) gyermekek részére, de mint minden évben, most is törekedtünk a változatosságra. Ezért idén is sok újdonsággal készülünk. 

 

 


Szárnyaljunk együtt! - 2021. július 5-9.

A hagyományos művészképző hetünkön Szabó-Nyulász Melinda animáció-rendező, illusztrátor és művészeti oktató vezetésével "Szárnyalunk együtt!”  A témahéten együtt fedezhetjük fel a madarak világát egy tapasztalt művész szemén keresztül különleges grafikai technikák megismerése és gyakorlati kipróbálása során. Mit tudunk a madarakról? És milyennek képzeljük mi magunk? Hányféle madár létezik? Miben hasonlítanak és miben különböznek egymástól? Hogyan jutunk el a valóság megfigyelésétől az illusztrációig? Mit hívunk tanulmányozásnak? Milyen technikával tudjuk bővíteni saját tudásunkat? Mennyi teret kap a fantázia és mennyit a valóság, ha illusztrációt készítünk a madarakról? A héten ezeket a kérdéseket járjuk körbe. S közben lesz történetírás, forgatókönyv-készítés saját történet alapján, megtudhatunk érdekességeket a madarakról. Megismerhetünk híres madár-történeteket, és megelevenítjük azokat különféle képzőművészeti technikákkal: firkarajzolás, pacafestmény készítés, ornamentikus díszítőtechnika, bábkészítés stb. A játékos foglalkozásokat filmvetítés, történetmesélés teszi szemléletesebbé.

A foglalkozás-sorozatot a tábor végén kiállítással zárjuk.

A tábor létszáma betelt!!!


 

Ötezer éves kalandozás a PR falai között - 2021. július 19-23., július 26-30.

A tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel az egyiptomi témahetet eleve két turnusban szervezzük meg. Az idei esztendőben nagy kalandozásra hívjuk a gyerekeket az ókori Egyiptomtól a mai keresztyénségig. A két állandó kiállításunk közös feldolgozása során felfedezzük a két kultúra hitvilágát, művészetét és értékeit! Hogyan éltek az ókori Egyiptomban, s hogyan a korabeli és a mai keresztyének? Kik az egyiptomi istenek? Hogy lehet az Isten egy, de mégis három személy? Mit üzennek a falfeliratok, falfestmények, hogyan írtak az egyiptomiak? Miért hívják a könyvek Könyvének a Bibliát? Mit hittek az ókori egypiptomiak és mit a keresztyének az örök életről? Különbözőségeket és hasonlóságokat kutatunk játékos formában sok-sok kézműves foglalkozással (dombormű készítése, egyiptomi társasjáték, öröknaptár és könyvecske készítés stb.). A hét közben a "Ki mit tud?” játékos vetélkedő segítségével építünk a gyerekek korábbi ismereteire. A táborzáró délutánon közös nagy vetélkedőre hívjuk a szülőket és érdeklődőket.

A táborok díja: 18.500,- Ft/hét, mely tartalmazza a napi egyszeri meleg étkezést, valamint az összes anyagköltséget. 

A táborok ideje alatt a Népegészségügyi Hivatal által meghatározott higiéniai előírások betartása lesz irányadó, s kötelező érvényű.

A jelentkezés feltételei:
A járványhelyzet és a járványügyi korlátozások figyelembevételével az idén csak online formában lehet a táborokra jelentkezni. Ezért kérjük, hogy a jelentkezési lapot töltsék le innen, s kitöltés után visszaszkennelve küldjék vissza e-mail címünkre! 

Kérjük, hogy a jelentkezési lap mellé küldjék el a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot, mely egyúttal az adatkezelési nyilatkozat elfogadását is jelenti. A nyilatkozatot innen tudják letölteni.

Kérjük továbbá, hogy a tábor kezdő napjára egy három napnál nem régebben kitöltött egészségügyi nyilatkozatot is hozzanak magukkal, melynek formanyomtatványát szintén megtalálják itt!

További információkért, esetlegesen felmerülő kérdésekért keressék Füstös Gáborné Zsuzsa múzeumpedagógust e-mailben (info@pannoniareformata.hu) vagy telefonon (+36-89/311-014 vagy +36-30/2050-578).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A táborok legyenek mindannyiunk számára a találkozás és élményszerzés lehetőségévé!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Füstös Gáborné Zsuzsa
múzeumpedagógus

 

tábor