Az első koncert: fuvola és zongora


Az első koncert: fuvola és zongora

A Musica Pannonica Reformata hangversenysorozat négy kivételes zenei alkalmat kínál, különleges művészekkel. Az első koncert március 16-án lesz, akkor Németh-Vékes Erzsébettel Bálint János fuvolaművész lép majd fel.

 

Bálint János a Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián diplomázott 1984-ben. Több nemzetközi versenyen is díjazott volt, például 1984-ben Anconában első helyezett lett és elnyerte a város különdíját is. Tanított Olaszországban több helyütt, jelenleg a német Detmoldi Zeneművészeti Főiskola és az olasz Accademia Musicale di Imola professzora, valamint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólófuvolása.

Szólistaként fellépett több európai fesztiválon, de járt az USA-ban, Japánban, Tajvanon, Koreában és Izraelben. Koncertezett neves európai kamara- és filharmonikus zenekarokkal. Rendszeresen tart mesterkurzusokat Ausztriában, Finnországban, Angliában, Olaszországban. 20 éve vesz részt a japán Pearl fuvolagyártó cég hangszerfejlesztés munkálataiban, akinek meghatározó reklámembere. 2008-ban Liszt díjjal tüntették ki.

A világ népszerű zenei fesztiváljai és jelentős koncerttermei után városunkban a Református Ótemplomban lép fel a művész. A pápai koncerten felcsendül többek közt Francais Poulenc, Astor Piazzola és Doppler Ferenc egy-egy műve.

                                                                                                                                                             Horváth Andrea (gyűjteményi tudosító)